“Diep kunnen afdalen in het lichaam, een allesomvattend gevoel van aanwezigheid. Kennismaken met het onbegrensde innerlijke lichaam”
– Eckhart Tolle (vrij vertaald) uit “De kracht van het Nu”

 Helende Aanraking

Ervaar je pijn? Onrust of innerlijke onvrede? Ben je op zoek naar werkelijke ontspanning?

Massage en aanraken is een eeuwenoud en beproefd middel om zowel het lichaam als de geest te kalmeren. Bovendien kan het helpend zijn om fysieke pijn te verminderen.

Buiten dit alles is massage en aanraken een manier om je bewust te worden van het onbegrensde potentieel dat je in werkelijkheid bent. 

Massage kan onderdeel uitmaken van het ‘snoei, bloei & groei – traject’. Een traject van vijf behandelingen waar filosofie (kennis), aanraken (ervaren) en PSYCH-K® deel van uit kunnen maken. 

Verbinding

Als de handen het lichaam aanraken tijdens een massagesessie komt er verbinding tot stand. In deze liefdevolle verbinding, deze stilte, nodig ik je uit te ervaren. Werkelijk te voelen hoe spieren zich ontspannen, je er je misschien bewust van worden dat er emoties volgen die vanuit de diepte lijken op te borrelen. Soms zijn er woorden die gesproken en gehoord willen worden.

 

Eenheid

Samen ervaren we hoe het is om je los te maken van gedachten, Eenheid te ervaren en Liefde te zijn. Door je regelmatig los te maken van je gedachten en je te verbinden met je eigen oorsprong zul je opmerken dat na verloop van tijd het leven aanzienlijk lichter en gemakkelijker wordt.

 

Holistische technieken

Ik maak tijdens het lichaamsgericht werken en masseren graag gebruik van jarenlange ervaring (ik begeef me al achttien jaar op dit voor mij spirituele pad) en pas massagetechnieken toe die afkomstig zijn uit de Indiase Ayurveda, de Hawaiiaanse Lomilomi en de Chinese traditie. Het lichaam benaderen doe ik door middel van ‘focussing’ en vanuit haptonomische principes. Intuïtief werken heeft altijd mijn voorkeur. Zo is er geen behandeling gelijk. Er vindt continu een woordeloze afstemming plaats tussen ons beider zielen en vanuit deze afstemming krijgt de behandeling keer op keer de juiste vorm.

 

Aanbod

 • Helende aanraking – intuïtieve massage met technieken vanuit de Ayurveda, lomilomi massage, holistic pulsing, chakrawerk en haptische aanraking. Duur: 60 minuten.
 • Ayurvedische marmabehandeling – een therapeutische massage waarbij de op de nadi’s gelegen marmapunten worden gedrukt in combinatie met ayurvedische massagetechnieken als ‘kloppen’, kneden en effleureren. Duur: 90 minuten.
 • Chakrabehandeling – een behandeling die bestaat uit een combinatie van massagetechnieken, klankschalen en energiewerk. Duur: 60/90 minuten.
 • Hoofdpijnpreventiemassage – een behandeling die gericht is op het voorkomen van spanningshoofdpijn en migraine. Duur: 30 minuten.
 • Holistic Pulsing – het lichaam wordt uitgenodigd in beweging te komen om doorstroom van energie (emotie) te bevorderen. Duur: 75 minuten.
 • Lomilomi ritueel – bestaande uit een gezongen gebed, het uitnodigen van de voorouders, het activeren van mana (energie) en een ‘loving hands’ massage. Duur: 120 minuten.

  "Acceptatie en toelaten zijn gegroeid. Dit heeft gezorgd voor minder weerstand en heeft mijn geluksgevoel vergroot"

  Robert

  "Ik ben samen met mijn man bij Merel geweest voor een workshop partnermassage. En wat was het fijn om de volle aandacht te hebben voor elkaar! We hebben ontzettend veel geleerd van Merel over de bewuste aanraking en allerlei verschillende zalige massagetechnieken. Merel weet een fijne ontspannen sfeer te creëren waardoor je je direct op je gemak voelt. Daarnaast is zij een inspirerende coach tijdens het masseren en weet zij toch ook voldoende op de achtergrond te blijven. Merel bedankt, we komen graag nog een keer terug!"

  Brenda

  Neem contact op

  Zie je uit naar een ontmoeting? Wil je graag eens kennismaken met mijn handen of wil je informatie over mijn manier van coachen? Of verlang je naar persoonlijke ontwikkeling als mens,  masseur of therapeut?

  Voel je vooral vrij en stuur me een berichtje.

  Ik zie uit naar onze ontmoeting!
   Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.