“Diep kunnen afdalen in het lichaam, een allesomvattend gevoel van aanwezigheid. Kennismaken met het onbegrensde innerlijke lichaam”
– Eckhart Tolle (vrij vertaald) uit “De kracht van het Nu”

Helende aanraking

Ben je op zoek naar een prettige ontspanningsmassage? Een massage waarin er even niets hoeft en alles er mag zijn? Waarin je écht los kan laten?

Kennismakingsmassage

Dan ben je van harte welkom te komen kennismaken. Dat kan nu tijdens een speciale kennismakingsmassage inclusief intake waarin je een korting krijgt 10% (lees review hieronder).

Tot snel! Warme groet,

Review Flore kennismakingsbehandeling 14 september 2023

“Ik heb het heel positief ervaren. Ik voelde me meteen erg welkom. Het intakegesprek op voorhand vond ik heel mooi en deugddoend. Ondanks dat ik maar 1 uur geboekt had (en hierin de intake én de massage zouden plaatsvinden), wist je heel snel de juiste vragen te stellen en had ik het gevoel dat je me goed kon lezen. De massage zelf (kennismakingsmassage) was heel erg fijn en ontspannend. Dankjewel Merel!”

Holistische visie

Ik maak tijdens het masseren graag gebruik van mijn ervaring als masseur, massagetherapeut en docent en pas massagetechnieken toe die afkomstig zijn uit de Indiase Ayurveda, de Chinese gezondheidsleer, de Hawaiiaanse lomilomi style als ook westserse fysiotherapeutische en haptonomische technieken.

Ik nodig het lichaam uit contact te maken met mijn handen en is het contact daar, dan kan een eventuele  gevoelservaring benaderd worden door middel van ‘focussing’. Intuïtief werken heeft daarin vaak mijn voorkeur en zo is er geen behandeling gelijk. Er vindt continu een woordeloze afstemming plaats tussen ons beiden en vanuit deze afstemming krijgt de behandeling als vanzelf keer op keer de juiste vorm.

Aanbod

Ik maak onderscheid tussen ontspannende massages die werken op het Hart en de Ziel, massages die therapeutisch van aard zijn en massages die als Diep en Stevig ervaren kunnen worden. Zo kun je gemakkelijker kiezen voor dat wat op dat moment bij je past. Natuurlijk mag je je altijd laten informeren via mail of tijdens het intake gesprek. Ik kijk graag met je mee!

Hart en Ziel

 • Helende aanraking: een ontspannende massage waarin verschillende technieken worden ingezet op basis van intuïtie.  Duur: 60 minuten.
 • Hammam behandeling – een behandeling die bestaat uit het reinigen van zowel lichaam als geest. Op de rug wordt ghassoul aangebracht (Marokkaanse klei); deze ontgift tijdens de behandeling het hele lichaam. De achter- en voorzijde van het lichaam worden gescrubd met een kese (washand), om daarna te worden voorzien van een laag olijfzeepschuim. Met dit schuim vindt vervolgens een stevige en ontspannende massage plaats. Hierna word je lekker afgedroogd en voorzien van een fijne olie. We sluiten af met een klankschalenbeleving en een heerlijke hoofdmassage die de geest tot rust brengt. Duur: 120 minuten.
 • Holistic Pulsing – het lichaam wordt uitgenodigd in beweging te komen om doorstroom van energie (emotie) te bevorderen. Je kunt de kleding aanhouden tijdens deze massage. Duur: 75 minuten.
 • Lomilomi ritueel – het heilige ritueel bestaat uit een gezongen gebed, het uitnodigen van de voorouders, het activeren van mana (energie) en een ‘loving hands’ massage die zich kenmerkt door lange, liefdevolle strijkingen vanuit liefde en kennis van het Hawaiiaans filosofisch gedachtengoed.  Duur: 120 minuten of een deelbehandeling 60 minuten.
 • Lomi Pohaku – lomilomi hotstonemassage – als hierboven met dat verschil dat tijdens Lomi Pohaku de liefdevolle en traditioneel gedragen strijkingen gecombineerd worden met de warmte van natuurlijk geslepen basalt stenen. Duur: 60 of 120 minuten.
 • Lomi Hapai – zwangerschapsmassage: een heerlijke ontspannende massage voor moeder en kindje (in buik) waarbij de mama op de zij ligt. Ook geschikt voor jou als je liever niet op de rug of buik ligt. Duur: 60 minuten.

 

Therapeutisch

 • Ayurvedische marmabehandeling ( op tafel): een therapeutische en ontspannende massage waarbij de op de nadi’s gelegen marmapunten worden gedrukt in combinatie met ayurvedische massagetechnieken als ‘kloppen’, kneden en effleureren. Duur: 90 minuten.
 • Ayurvedische marmabehandeling authentiek (vanaf de vloer): idem als hierboven maar dan verricht op de traditionele manier waarbij de ontvanger op de vloer ligt op een futon.
 • Chakrabehandeling – een behandeling die bestaat uit een combinatie van massagetechnieken, klankschalenbeleving en energiewerk. Duur: 90 minuten.
 • Hoofdpijnpreventiemassage – een ontspannende massage van rug, schouders en nek (voor- en achterzijde) die gericht is op het voorkomen van spanningshoofdpijn en/of migraine. Duur: 30 minuten.

Diep en Stevig

Stevige bindweefselmassage in combinatie met cupping op rug, benen en buik (in overleg). Duur: 60 minuten.

Neem contact op

Ben je op zoek naar echte ontspanning? Of verlang je naar persoonlijke ontwikkeling als mens,  masseur of therapeut?

Voel je vooral vrij en stuur me een berichtje.

Ik zie uit naar onze ontmoeting!
  Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.