“Diep kunnen afdalen in het lichaam, een allesomvattend gevoel van aanwezigheid. Kennismaken met het onbegrensde innerlijke lichaam”
– Eckhart Tolle (vrij vertaald) uit “De kracht van het Nu”

Helende Aanraking

Ervaar je (fysieke) pijn? Onrust? Maak je je zorgen? Ben je op zoek naar ontspanning of tijd voor jezelf?

Massage (aanraken) is een eeuwenoud en beproefd middel om zowel het lichaam als de geest in rust te brengen. Aanraken vermindert ook nog eens fysieke pijn. Maar het doet nog veel meer.

Verbinding

Als de handen het lichaam aanraken tijdens een massage komt er verbinding tot stand. In deze liefdevolle verbinding, in deze stilte, nodig ik je uit te ervaren. Te ervaren dat wat er op dat moment in jou leeft. Misschien dient zich iets aan: een woord dat gehoord wil worden, een gevoel dat doorvoeld mag worden. Of doet de aanraking je simpelweg genieten en ontspannen. Er is geen enkel scenario waaraan het lichaam of jij zouden moeten voldoen. Alles dat zich aandient is goed.

  Heling

  En daar waar het lichaam reageert, daar maken we samen ruimte voor. Daarbinnen, veilig in de geborgenheid tussen mijn handen, ontstaat de ruimte te helen. Om Eenheid te ervaren en Liefde te zijn. Door je te verbinden met je oorsprong zul je opmerken dat het leven aanzienlijk lichter en gemakkelijker wordt.

  Technieken

  Ik maak graag gebruik van mijn jarenlange (al dan niet persoonlijke) ervaringen en pas massagetechnieken toe die afkomstig zijn uit de Indiase Ayurveda, Hawaiiaanse Lomilomi en de Chinese traditie. Middelen als hotstones, warme kompressen of een schuimende olijfzeep zet ik graag in tijdens een behandeling. Intuïtief werken heeft altijd mijn voorkeur. Zo is er geen behandeling gelijk. Er vindt altijd een woordeloze afstemming plaats tussen ons beiden en vanuit deze afstemming vindt de behandeling keer op keer de juiste vorm.

   "Acceptatie en toelaten zijn gegroeid"

   Robert

   "Ik ben samen met mijn man bij Merel geweest voor een workshop partnermassage. En wat was het fijn om de volle aandacht te hebben voor elkaar! We hebben ontzettend veel geleerd van Merel over de bewuste aanraking en allerlei verschillende zalige massagetechnieken. Merel weet een fijne ontspannen sfeer te creëren waardoor je je direct op je gemak voelt. Daarnaast is zij een inspirerende coach tijdens het masseren en weet zij toch ook voldoende op de achtergrond te blijven. Merel bedankt, we komen graag nog een keer terug!"

   Brenda

   Neem contact op

   Voel je voor een ontmoeting? Wil je graag eens kennismaken met mijn handen? Of verlang je naar ontwikkeling als masseur of therapeut?

   Voel je vrij en stuur me een berichtje.

   Ik zie uit naar onze ontmoeting!
    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.