“Diep kunnen afdalen in het lichaam, een allesomvattend gevoel van aanwezigheid. Kennismaken met het onbegrensde innerlijke lichaam”
– Eckhart Tolle (vrij vertaald) uit “De kracht van het Nu”

Helende Aanraking

Ervaar je (fysieke) pijn? Onrust of innerlijke onvrede? Maak je je zorgen? Buig je je over thema’s als zingeving of het nut van alles? Of ben je gewoon op zoek naar ontspanning of tijd voor jezelf?

Massage (aanraken) is een eeuwenoud en beproefd middel om zowel het lichaam als de geest in rust te brengen. Aanraken vermindert ook nog eens fysieke pijn. Maar het doet nog veel meer. 

Verbinding

Als de handen het lichaam aanraken tijdens een massagesessie komt er verbinding tot stand. In deze liefdevolle zielsverbinding, in deze stilte, nodig ik je uit te ervaren. Misschien dient zich iets aan: een woord dat gesproken wil worden, een emotie die doorvoeld wil worden. Of misschien doet de aanraking je simpelweg genieten en ontspannen. Er is geen enkel scenario waaraan het lichaam of jij zouden moeten voldoen. Alles dat zich aandient is goed. 

 Eenheid

En daar waar het lichaam reageert maken we samen ruimte.  Daarbinnen, veilig in de geborgenheid tussen mijn handen, ontstaat de ruimte om ‘gewoon te zijn met alles dat is’. Om Eenheid te ervaren en Liefde te zijn. Door je regelmatig los te maken van gedachten en je te verbinden met je eigen oorsprong zul je opmerken dat na verloop van tijd het leven aanzienlijk lichter en gemakkelijker wordt.

 

Holistische technieken

Ik maak tijdens het lichaamsgericht werken en masseren graag gebruik van mijn jarenlange ervaringen en pas massagetechnieken toe die afkomstig zijn uit de Indiase Ayurveda, de Hawaiiaanse Lomilomi en de Chinese traditie. Het lichaam benaderen doe ik door middel van ‘focussing’ en haptonomische principes. Intuïtief werken heeft altijd de voorkeur. Zo is er geen behandeling gelijk. Er vindt continu een woordeloze afstemming plaats tussen ons beiden en vanuit deze afstemming krijgt de behandeling keer op keer de juiste vorm.

  "Acceptatie en toelaten zijn gegroeid. Dit heeft gezorgd voor minder weerstand en heeft mijn geluksgevoel vergroot"

  Robert

  "Ik ben samen met mijn man bij Merel geweest voor een workshop partnermassage. En wat was het fijn om de volle aandacht te hebben voor elkaar! We hebben ontzettend veel geleerd van Merel over de bewuste aanraking en allerlei verschillende zalige massagetechnieken. Merel weet een fijne ontspannen sfeer te creëren waardoor je je direct op je gemak voelt. Daarnaast is zij een inspirerende coach tijdens het masseren en weet zij toch ook voldoende op de achtergrond te blijven. Merel bedankt, we komen graag nog een keer terug!"

  Brenda

  Neem contact op

  Zie je uit naar een ontmoeting? Wil je graag eens kennismaken met mijn handen of wil je informatie over mijn manier van coachen? Of verlang je naar persoonlijke ontwikkeling als mens,  masseur of therapeut?

  Voel je vooral vrij en stuur me een berichtje.

  Ik zie uit naar onze ontmoeting!
   Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.