‘Lijden is nodig tot je inziet dat het niet nodig is’.
– Eckhart Tolle

Over Merel

Na mijn aanvankelijke opleiding tot docent Engels, een aantal jaren thuisblijven in verband met het grootbrengen van mijn drie prachtige zonen, heb ik  me in 2000 laten omscholen tot ayurvedisch masseur. Het aanraken van anderen ervaarde ik als een spirituele beleving en de kennis van de Ayurveda in combinatie met de chakrafilosofie beantwoordde veel van mijn vragen op filosfisch gebied.

Jeugd

Ik was een gevoelig en angstig kind dat haar best deed grip te krijgen op zowel mijn binnen- als de buitenwereld. Als tiener al hield ik me – gedreven door onrust en angst – bezig met thema’s als: ‘waartoe dient het leven’, ‘wat voor plaats neemt de dood in in het bestaan en ‘ís er iets als een goddelijk stramien dat aan de basis ligt van het leven’. Ik was ervan overtuigd dat er meer was dan de ogen konden waarnemen.

Helende handen

Als kind en jongvolwassene lag ik vaak met mijn handen aan weerszijden afhangend buiten het bed. Mijn handen voelden zo vol geladen met energie, dat onder de dekens leggen geen optie was.

Tien jaar geleden ontmoette ik via wederzijdse vrienden Judith K. Moore – kosmische boodschapper voor Laiolin en de Raad van Licht en een bekend Amerikaans medium. (Website: https://www.judithmoore.nl/). 

Zij vertelde me, nadat zij een lomilomi ritueel had ervaren in mijn praktijk, in een daarop volgende reading, dat zij mij in een vorige leven had gezien als Hawaiiaans hogepriesteres en dat ik in het bezit was van helende capaciteiten. Dit bevestigde mij dat ik de goede weg had ingeslagen.

Later heb ik op haar uitnodiging een verbindende pule (Hawaiiaans gebed) mogen zingen voor een gemeenschap van gelijkgestemden.

Chakra’s

Na de opleiding tot Ayurvedisch masseur volgde ik een opleiding ‘chakratherapie’ en kon ik, aanvankelijk als docent Ayurveda, bij verschillende massageopleiders in Nederland kennis maken met (en kennis doorgeven in) vakken als:

Massage bij Fibromyalgie, hotstone massage, bamboemassage, faceliftmassage, silhouette-massage (bindweefselmassage), Indiase Hoofdmassage, Lomilomi stoelmassage, Lomi Hapai (zwangerschapsmassage), westerse zwangerschapsmassage (zij- en ruglig),  Lomilomi massage, Lomi Pohaku (hotstones), docent kinderyoga, docent mindfulnesstraining voor kinderen en volwassenen, handmassage, Chinese voetmassage, Holistic Pulsing, Energetische massagevormen, Hammam praktijkbehandeling, werken met klankschalen en last but not least de Ayurvedische marmamassage. Zelf heb ik de cursus ‘Werken met chakra’s’ ontworpen en deze gedoceerd bij Esoterra Opleidingen.

Coaching

Mijn coachende vaardigheden heb ik opgedaan deels vanuit eigen ervaringen met therapeutische begeleiding maar ook door het volgen van workshops Haptonomie, Focussen, Voice Dialogue en chakra therapie en natuurlijk de uitdagingen van het leven zelf.

Van lieverlee ontwikkelde ik me tot energetisch massagetherapeut (ik noem mezelf liever ‘Helend aanraker’ met een afgestemd luisterend oor. Of moet ik zeggen ‘hart’?

 

Docentschap

Een aantal jaren heb ik met veel plezier gewerkt bij Esoterra Massageopleidingen in De Bilt als docent ’therapeutische vorming’ (chakrapsychologie) van de studenten Massagetherapie en werkte ik als tevens als examinator en hoofd Examencommissie. Voor die tijd heb ik bij drie verschillende opleiders in Nederland gewerkt als freelance docent.

 

Psych-K®

In 2021/2022 heb ik zowel de basiscursus als de ‘Master Facilitation course’ Psych-K® gevolgd.  In mijn praktijk kan ik gebruik maken van deze vorm van coaching vanuit een gelijkwaardige positie. Om op  concrete, eenvoudige en vooral doelgerichte wijze cliënten (partners genoemd) bij te staan in hun eigen proces. Dit doen we door ondermijnende overtuigingen in het onderbewustzijn te transformeren naar dienende, prettiger overtuigingen.

 

 

Familieopstellingen

26 April 2022 ben ik bij een lezing Familieopstellingen van Elmer Hendrix geweest, waarin hij de theorie van zijn boek ‘Tao en de kunst van familieopstellingen’ uiteenzette. Tao is een Chinese filosofie die, net als advaita vedanta, ervan uitgaat dat alles één energie in beweging is. Ik heb me ingeschreven voor de jaaropleiding Familieopstellingen en start juni 2023. Ik heb er vertrouwen in dat ik de opgedane ervaringen en (theoretische) kennis op een mooie manier zal weten te integreren in mijn werk als Helend aanraker en Psych-K facilitator.

 

Helende Reis

Al deze levenservaringen en opgedane kennis breng ik tezamen in de vorm van twee behandelingen, te weten:

De “Helende Reis”- ervaring van 120 minuten

en de Helende Reis naar Bewustzijn: ‘Snoei – Groei & Bloei-traject’: vier behandelingen van elk een dagdeel (240 minuten).

Je bent altijd welkom!

 

 

Neem contact op

Ben je op zoek naar echte ontspanning? Of verlang je naar persoonlijke ontwikkeling als mens,  masseur of therapeut?

Voel je vooral vrij en stuur me een berichtje.

Ik zie uit naar onze ontmoeting!
    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.