‘Lijden is nodig tot je inziet dat het niet nodig is’.
– Eckhart Tolle

 Over Merel

Na mijn opleiding tot docent Engels, een aantal jaren thuisblijven in verband met het grootbrengen van mijn drie zonen én een behoorlijke enthousiaste investering in eigen persoonlijke groei, heb ik, na een korte introductiecursus ‘intuïtieve massage’ me vanaf 2000 laten opleiden tot Ayurvedisch masseur bij Yogacentrum Ananda te Ellecom.  Daarna volgde een studie chakratherapie en kon ik als docent bij verschillende massage opleiders in Nederland kennis maken met (en kennis doorgeven in) vakken als:

Massage bij Fibromyalgie, hotstone massage, bamboemassage, faceliftmassage, silhouette-massage (bindweefselmassage), Indiase Hoofdmassage, Lomilomi stoelmassage, Lomi Hapai (zwangerschapsmassage), westerse zwangerschapsmassage (zij- en ruglig),  Lomilomi massage, Lomi Pohaku (hotstones), docent kinderyoga, docent mindfulnesstraining voor kinderen en volwassenen, handmassage, Chinese voetmassage, Holistic Pulsing, Energetische massagevormen, Hammam praktijkbehandeling, werken met klankschalen en last but not least de Ayurvedische marmamassage. Zelf heb ik de cursus ‘Werken met chakra’s’ ontworpen en deze gedoceerd bij Esoterra Opleidingen.

 

 

Coaching

Mijn coachende vaardigheden heb ik opgedaan deels vanuit eigen ervaringen met therapeutische begeleiding maar ook door het volgen van workshops Haptonomie, Focussen, Voice Dialogue en chakra therapie. Van lieverlee ontwikkelde ik me tot professioneel massagetherapeut met een afgestemd luisterend oor. Of moet ik zeggen ‘hart’? 

 

 

Docentschap

Een aantal jaren heb ik met veel plezier gewerkt bij Esoterra Massageopleidingen in De Bilt als docent ’therapeutische vorming’ (chakrapsychologie) van de studenten Massagetherapie en werkte ik als tevens als examinator en hoofd Examencommissie. Voor die tijd heb ik bij drie verschillende opleiders in Nederland gewerkt als freelance docent. 

 

Psych-K®

In 2021/2022 heb ik zowel de basiscursus als de ‘Master Facilitation course’ Psych-K® gevolgd.  In mijn praktijk kan ik gebruik maken van deze vorm van coaching vanuit een gelijkwaardige positie. Om op  concrete, eenvoudige en vooral doelgerichte wijze cliënten (partners genoemd) bij te staan in hun eigen proces. Dit doen we door ondermijnende overtuigingen in het onderbewustzijn te transformeren naar dienende, prettiger overtuigingen.

 

 

Familieopstellingen

26 April 2022 ben ik bij een lezing Familieopstellingen van Elmer Hendrix geweest, waarin hij de theorie van zijn boek ‘Tao en de kunst van familieopstellingen’ uiteenzette. Tao is een Chinese filosofie die, net als advaita vedanta, ervan uitgaat dat alles één energie in beweging is. Ik heb me ingeschreven voor de jaaropleiding Familieopstellingen en start juni 2023. Ik heb er vertrouwen in dat ik de opgedane ervaringen en (theoretische) kennis op een mooie manier zal weten te integreren in mijn werk als massagetherapeut en Psych-K facilitator.

 

 

Privé workshops

In mijn eigen praktijk geef ik verschillende workshops. Kleinschalig en  met alle aandacht gericht op de ‘cursist’. Hierdoor leer je niet alleen maar technieken toepassen, maar is er ook aandacht voor gronding, veiligheid, bewaken van eigen energie, ergonomie etc. De workshops zijn toegankelijk voor zowel professionals als ook particulieren (denk bijvoorbeeld aan een workshop ‘partner masseren’ of je partner ondersteunen door middel van ‘massage bij fibromyalgie’).

 

Kortom, mijn leven vindt vorm vanuit passie!

 

Neem contact op

Ben je op zoek naar echte ontspanning? Of verlang je naar persoonlijke ontwikkeling als mens,  masseur of therapeut?

Voel je vooral vrij en stuur me een berichtje.

Ik zie uit naar onze ontmoeting!
    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.