‘Lijden is nodig tot je inziet dat het niet nodig is’.
– Eckhart Tolle

 Over Merel

 

Na mijn opleiding tot docent Engels, een aantal jaren thuisblijven in verband met het grootbrengen van mijn drie zonen én een behoorlijke enthousiaste investering in eigen persoonlijke groei, heb ik me vanaf 2000 laten opleiden tot Ayurvedisch masseur. Daarna volgde een studie chakra-therapie en kon ik als docent bij verschillende massage-opleidingen kennis maken met en kennis doorgeven in vakken als:

massage bij Fibromyalgie, hotstone massage, bamboemassage, faceliftmassage, silhouette-massage (bindweefselmassage), Indiase Hoofdmassage, Lomilomi stoelmassage, Lomi Hapai (zwangerschapsmassage), Lomilomi massage, Lomi hotstonemassage, kinderyoga, mindfulnesstraining voor kinderen en volwassenen, handmassage, Chinese voetmassage, Holistic Pulsing, Energetische massagevormen, Hammam praktijkbehandeling, werken met klankschalen en ayurvedische marmamassage. Van lieverlee ontwikkelde ik me tot professioneel massagetherapeut in eigen praktijk.

Op dit moment verzorg ik als docent de lessen ‘chakrapsychologie’,  ‘werken met chakra’s’, holistic pulsing, Lomilomi, lomilomi hotstones, holistische massage, introductiecursus massage en lomi Hapai bij Esoterra in de Bilt. 

Advaita Vedanta

Mijn eigen spirituele groei en bewustwording vanuit een jarenlange fascinatie naar oorspronkelijke eenheid al dan niet geïnspireerd door de filosofie van Advaita Vedanta , hebben mij van lieverlee doen evaren  dat jij, ik, en de wereld om ons heen één zijn. Deze oorspronkelijke eenheid ervaren blijft een uitdaging want het ego (een ingenieus samenwerken van het brein en het lichaam spiegelt ons continu een andere werkelijkheid voor. En binnen deze, je zou kunnen zeggen, ‘conceptuele werkelijkheid’ ervaren we weinig oprecht geluk. Gelukservaringen zijn dan afhankelijk van de buitenwereld en zijn daardoor per definitie vergankelijk. Aanraking en het doorvoelen van dat wat leeft in het lichaam (felt sense), de Psych-K® balansen, hartcoherentie, meditatie en systemisch werk….  alles kan helpend zijn in het de weg vrijmaken zodat het hart zich kan openen en innerlijke vrijheid (onze enige echte vrijheid) zich kan laten ervaren. 

Psych-K®

In 2021/2022 heb ik zowel de basiscursus als de ‘Master Facilitation’ Psych-K® gevolgd.  Deze wil ik in 2023/2024 graag afsluiten met de cursus ‘Advanced Psych-K®’ zodat ik cliënten (partners genoemd binnen Psych-K®) in mijn praktijk vanuit een gelijkwaardige positie op concrete, eenvoudige en vooral doelgerichte wijze kan ondersteunen in hun proces. 

Hartcoherentie

Ik ben sinds een aantal maanden aan het mediteren met behulp van “hartcoherentie” en koester de wens hierin een opleiding te volgen (2024) zodat ik een korte training Hartcoherentie kan gaan aanbieden in mijn eigen praktijk.

Familieopstellingen

26 April 2022 ben ik bij een lezing Familieopstellingen van Elmer Hendrix geweest, waarin hij de theorie van zijn boek ‘Tao en de kunst van familieopstellingen’ uiteenzette. Tao is een Chinese filosofie die, net als advaita vedanta, ervan uitgaat dat alles één energie in beweging is. Ik heb me ingeschreven voor de jaaropleiding Familieopstellingen bij Elmer en heb november 2022 een opleiding ‘Tafelopstellingen’ in Samaya Cothen. 

 

Workshops

In mijn eigen praktijk geef ik verschillende workshops. Kleinschalig en  met alle aandacht gericht op jou/jullie. Dit doe ik voor zowel professionals als ook particulieren. Denk bijvoorbeeld aan een workshop ‘partner masseren’.

 

Kortom, mijn leven vindt vorm vanuit passie! 

 

Neem contact op

Zie je uit naar een ontmoeting? Wil je graag eens kennismaken met mijn handen of wil je informatie over mijn manier van coachen? Of verlang je naar persoonlijke ontwikkeling als mens,  masseur of therapeut?

Voel je vooral vrij en stuur me een berichtje.

Ik zie uit naar onze ontmoeting!
    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.