‘Lijden is nodig tot je inziet dat het niet nodig is’.
– Eckhart Tolle

 Over Merel

 

Na mijn opleiding tot docent Engels, een aantal jaren thuisblijvend moederschap voor mijn drie geweldige zonen én een behoorlijke investering in persoonlijke groei vanaf mijn jeugd, heb ik me laten opleiden tot Ayurvedische masseur. Chakrafilosofie had al jarenlang mijn interesse en door middel van studie en het trouw volgen van chakrayogalessen richtte ik in 2000 vol enthousiasme mijn eigen holistische praktijk voor aanraking en coaching op. 

Het luisteren naar de vele levensverhalen door de jaren heen bracht iets aan het licht. Het viel op dat thema’s die speelden in mijn leven op dat moment, vaak werden weerspiegeld in de hulpvragen van mijn cliënten. Zo werd synchroniciteit een gekende en erkende ervaring. Toeval bestaat niet!

Deze bewustwording aangevuld met de kennis van de Indiase Ayurveda en haar filosofie van Advaita , hebben mij doen inzien dat jij, ik, en de wereld om ons heen één zijn. Er is energetisch geen onderscheid tussen jou en mij. Natuurlijk líjkt dit er wel te zijn, maar uiteindelijk is alles terug te brengen naar Bewustzijn in beweging. Ook de wetenschap weet deze kernovertuiging tegenwoordig te waarderen (het zogenaamde ‘0-puntveld’ binnen quantumfysica).

Deze oorspronkelijke eenheid ervaren lijkt een uitdaging voor ons mensen. Want het ego (een samenwerken van brein, lichaam en ziel) spiegelt ons een andere werkelijkheid voor. Het idee, dat wij afgescheiden zijn van de ander bezorgt ons diep van binnen een gevoel van van eenzaamheid en verlangen.

Dit idee van ‘afgescheidenheid’ maakt ons verantwoordelijk voor ons eigen geluk, is dan de gedachte. Leven vanuit deze ervaring kan zorgen voor onnodige spanning en ‘lijden’. Fysiek én emotioneel. Want het leven is niet altijd een aaneenschakeling van mooie momenten, gezondheid en rijkdom. Ergens weten we wel dat we het niet moeten hebben van de fysieke wereld. Want in ons allemaal leeft het verlangen naar eenwording, liefde en werkelijk zielsgeluk. En vaak gaan we ernaar op zoek.

Lichaamswerk, aanraking en gerichte coaching kunnen helpend zijn in deze ‘zoektocht’. Aanraking en het ervaren ervan brengt ons (al is het maar voor even) in ‘het moment’. Binnen dat moment kan er ruimte gegeven worden aan fysieke sensaties zoals pijn en ontspanning en mogen verdriet en vreugde zich openbaren. En daar, voorbij pijn en vreugde, kan eenheid worden ervaren. 

 Het leven… dat ben JIJ!

 

Neem contact op

Zie je uit naar een ontmoeting? Wil je graag eens kennismaken met mijn handen of manier van coachen? Of verlang je naar ontwikkeling als mens,  masseur of therapeut?

Voel je vooral vrij en stuur me een berichtje.

Ik zie uit naar onze ontmoeting!
    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.