‘Geven wekt meer blijdschap dan ontvangen, niet omdat geven een offeren is, maar omdat in het geven mijn levenskracht zich uit’.
– Erich Fromm (1900-1980)

Over Merel

Altijd al vond ik het prettig dicht bij ‘de ander’ te zijn. Getuige (en deelgenoot) te mogen zijn van ontspanning, ontroering, verdrieten, hartverwarmende vreugde en alles daartussenin.

Het vele luisteren naar levensverhalen bracht iets opvallends aan het licht. De thema’s die speelden in mijn leven op dat moment, werden keer op keer weerspiegeld in de hulpvragen van de cliënten. Zo kreeg het begrip ‘synchroniciteit’ steeds meer betekenis in mijn leven.

Dit gegeven tezamen met mijn interesse voor de Indiase Ayurveda en de filosofie van Advaita hebben mij ervan overtuigd dat jij, ik en de wereld om ons heen, niets meer zijn dan “energie in beweging”, zonder afgescheidenheid. Er is geen onderscheid tussen mij en de ander – mijn binnen- en buitenwereld.

Natuurlijk líjkt dit er wel te zijn (ik neem jou waar en jij mij) maar uiteindelijk is alles terug te brengen naar Bewustzijn in beweging. Wij vormen met elkaar een uitdrukking van pure Liefde.

Deze oorspronkelijk eenheid ervaren is een uitdaging voor ons mensen. Want het ego (een ingenieus samenwerken van brein, lichaam en alle gedachten en sensaties die hierbij horen) vertelt ons graag anders. En maar al te vaak zorgt dit voor ‘lijden’. Zowel fysiek als ook emotioneel.

Hierin kunnen massage en aanraking helpend zijn. Aanraking en het ervaren van aanraking brengt ons in het moment. Binnen het moment kunnen we ruimte geven aan fysieke sensaties zoals pijn en ontspanning en mogen verdriet en vreugde zich openbaren. Kunnen we ermee zijn (zonder verzet en het idee dat het anders zou moeten zijn), dan kunnen we focussen op de ‘innerlijke stilte’. En daar, voorbij pijn en vreugde, kan heelheid worden ervaren. Dit brengt een vredige sensatie met zich mee.

Dit ‘in Liefde samenZijn’ is verworden tot mijn passie. Ik geef hier uiting aan door middel van het verzorgen van massages en luistersessies in mijn eigen praktijkruimte.

Ook geef ik workshops voor masseurs en therapeuten (zowel in mijn eigen praktijk als op locatie) en verzorg ik lessen chakrapsychologie/-filosofie voor Esoterra in de Bilt. Daarbuiten is het een voorrecht te mogen werken met mijn geweldige (meervoudig gehandicapte) medemensen op De Heygraeff in Woudenberg.

Kortom, een leven dat vorm heeft gevonden vanuit passie!

Neem contact op

Voel je voor een ontmoeting? Wil je graag eens kennismaken met mijn handen? Of verlang je naar ontwikkeling als masseur of therapeut?

Voel je vrij en stuur me een berichtje.

Ik zie uit naar onze ontmoeting!
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.