‘Geven wekt meer blijdschap dan ontvangen, niet omdat geven een offeren is, maar omdat in het geven mijn levenskracht zich uit’.
– Erich Fromm (1900-1980)

Over Merel

Altijd al vond ik het prettig dicht bij ‘de ander’ te zijn. Getuige te mogen zijn van ontspanning, ontroering, verdriet, vreugde en alles daartussenin. Het luisteren naar levensverhalen bracht meer moois aan het licht. Thema’s die speelden in mijn leven op dat moment, werden keer op keer weerspiegeld in de hulpvragen van cliënten.

Deze bewustwording aangevuld met mijn liefde voor de Indiase Ayurveda en de filosofie van Advaita, hebben mij ervan overtuigd dat jij, ik, en de wereld om ons heen een zijn. Er is energetisch geen onderscheid tussen jou en mij. Natuurlijk líjkt dit er wel te zijn, maar uiteindelijk is alles terug te brengen naar bewustzijn in beweging. En is alles precies zoals het zou moeten zijn. Anders was het wel anders geweest! Met dit besef ontstaat er enorm veel ruimte en kan overgave aan het leven plaatsvinden.

Deze oorspronkelijke eenheid ervaren is niet makkelijk voor ons mensen. Want het ego (een ingenieus samenwerken van brein, lichaam en alle gedachten en alle sensaties die hierbij horen) vertelt ons graag anders. En het idee, dat jij een afgescheiden deeltje bent geeft je gelijk een enorm gevoel van verantwoordelijkheid. Want dat maakt jou verantwoordelijk voor jouw geluk, is dan de gedachte. En deze gedachte zorgt voor spanning en ‘lijden’. Fysiek én emotioneel.

Massage en aanraking kunnen helpend zijn. Aanraking en het ervaren ervan brengt ons in het moment. Binnen dat moment kunnen we ruimte geven aan fysieke sensaties zoals pijn en ontspanning en mogen verdriet en vreugde zich openbaren. En daar, voorbij pijn en vreugde, kan heelheid worden ervaren. Dit brengt een vredige sensatie met zich mee.

Soms is er meer nodig. Als er in het onderbewustzijn ondermijnende overtuigingen aanwezig zijn, dan begrijp je heel erg goed dat je ‘goed bent zoals je bent’ maar toch vertelt je innerlijke stem je vaak iets anders. Dit kan hinderlijk zijn. PSYCH-K® biedt dan uitkomst. Een kort traject van een aantal sessies zorgt ervoor dat deze verstorende overtuigingen vervangen worden door ondersteunende en liefdevolle overtuigingen. Dat zorgt direct voor ruimte en ontspanning. Je kunt jezelf en het leven weer waarderen!

Verder geef ik kleinschalige workshops voor masseurs en therapeuten in mijn eigen praktijk, werk zo nu en dan in opdracht op locatie (massage ter plaatse) en verzorg met veel plezier de lessen ‘therapeutische vorming chakrapsychologie en -massage’ voor Esoterra in de Bilt.

Kortom, een leven dat vorm heeft gevonden vanuit passie!

Neem contact op

Voel je voor een ontmoeting? Wil je graag eens kennismaken met mijn handen? Of verlang je naar ontwikkeling als masseur of therapeut?

Voel je vrij en stuur me een berichtje.

Ik zie uit naar onze ontmoeting!
    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.