Snoei Groei en Bloei!

 

Het Snoei Groei en Bloei! – traject bestaat in eerste instantie uit 4 sessies. Na deze 4 sessies volgt er een evaluatie. Aan de hand daarvan sluiten we af of plannen we samen nog één of een aantal sessies in.

  • Intake

De intake vormt een belangrijk onderdeel van het traject. Hierin leren we elkaar kennen onder het genot van een kopje thee en iets lekkers. We brengen je persoonlijk gelopen pad in kaart en je eventuele wensen en verlangens met betrekking tot het Snoei Groei en Bloei!-traject. Ook bereid ik je voor op de drie nog te volgen sessies door kennis over te dragen zodat je goed voorbereid kan beginnen. 

  • Snoei

Iedere dag opnieuw ontvangen we ongeveer 50.000 gedachten. Deze gedachten vloeien voort uit ideeën over wie we denken te zijn aan de hand van onze genoten opvoeding, school, vriendjes en vriendinnetjes, cultuur als ook de vele generaties die ons zijn voorgegaan. Niet al die gedachten zijn plezierig en ondersteunend. Gedachten als ‘ik ga er nooit komen’ of ‘ik ben niet goed genoeg’ of ‘ik ben lelijk’ of ‘ik deug niet’ zijn gedachten die we allemaal kennen. PSYCH-K® is een verbluffend eenvoudige methode om belemmerende overtuigingen te transformeren in ondersteunende overtuigingen op het onderbewuste niveau. Bovendien kun je met deze methode stress tot op celniveau uit je lichaam verwijderen. Klinkt best goed toch? Tijdens deze sessie doen we, aan de hand van je wensen en verlangens, één of meerdere Psych-K® balansen. 

  • Groei

Familiedynamieken leren kennen is een belangrijke voorwaarde om te kunnen groeien. Karma kan zich als een rode draad door de generaties van families heen bewegen vanuit de ‘onderstroom’ zonder dat we daar erg in hebben. Maar ook wij bewegen mee op deze energie en geven het leven vandaar uit vorm. We staan onder voortdurende invloed van dit energetische ‘veld’. Om te beginnen nodig ik je uit een genogram te maken van je eigen familie. Zowel van vaders kant als die van moeders kant (dit heb je als huiswerk meegekregen na de intake). Samen gaan we zonder oordeel vanuit open liefdevolle verwondering kijken naar dat wat zich openbaart in je genogram. Hierna doen we verschillende tafelopstellingen om eventueel verborgen patronen zichtbaar te maken en op een positieve manier te beïnvloeden. Dan kan de energie vanuit de onderstroom zich vrij gaan bewegen. (En jij dan dus ook!). Groei! 

  • Bloei

Het lichaam dat bén jij. Reclames en sociale media doen ons anders geloven en vertelt ons dat we een lichaam ‘hebben’. Dit is een ernstige misvatting met alle vervelende consequenties van dien. Want als we het lichaam hebben, dan is er ineens sprake van een tweedeling. Er is dan een ‘ik’ en er is een ‘lichaam’. Dan kijken en behandelen we het lichaam als een te manipuleren ding. En dingen moeten voldoen aan eisen. Auto’s moeten groter, huizen mooier, tuinen groener en het lichaam slanker, leniger etc. zijn. Ik nodig je uit in deze sessies het lichaam te leren ervaren als mogelijkheid om verborgen emoties en ladingen zichtbaar te maken (want ook hier geldt: alles wil gezien en ervaren worden) en om helemaal los te komen van het idee dat jij je gedachten bent. Je kunt dan ervaren wat het je kan brengen als je je helemaal durft te focussen op de aanrakingen en het contact tussen onze beide lichamen om je daarin te ‘verliezen’. Los te laten. 

En in die ervaring, waarin je helemaal kunt zijn met dat wat is (en dat is niet altijd prettig, daar kunnen we eerlijk over zijn), daar zit je bloei! Daar kun je ervaren dat je, los van de gedachten, los van alle ideeën en gedachten over wie je bent, helemaal okay bent. Precies zoals je bent!

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.